La Junta del Centre Sanitari del Solsonès ha aprovat aquesta setmana, en una sessió ordinària, el projecte de pressupost de l'ens per al 2016, que puja a 5.008.150 euros, l'1,79% superior respecte a l'exercici actual. Pel que fa a les inversions previstes, pràcticament es reduiran a la meitat i s'hi destinaran 22.000 euros. La junta va donar llum verd al pressupost, amb un vot en contra i dues abstencions, i ara serà el ple del Consell Comarcal, previst per a aquest vespre, qui l'haurà de ratificar.

Segons la presidenta executiva del Centre Sanitari del Solsonès, Pilar Fons, es tracta d'un pressupost de contenció i continuïtat "forçosa" per l'actual situació econòmica. El lleuger augment del pressupost respon, apunta Fons, al petit increment dels ingressos procedents del CatSalut. La partida més important del pressupost és la que correspon a les despeses de personal, que pugen als 3.562.000 euros, amb un increment del 2,90 %. L'augment en la partida ha de permetre el pagament pendent d'una paga extra i una part de les DPO (Direcció per Objectius) del personal del centre, que aquest any no estaven pressupostades.

Pel que fa al capítol d'inversions, s'hi destinaran 22.000 euros i són el 44% inferiors a les del 2015. Entre les inversions previstes hi ha la posada en funcionament del generador, que està pendent d'instal·lació des de principi d'any per falta de projecte. Segons Fons, "la manca de liquiditat no ens permet fer més inversions".