El jutge del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Lleida ha desestimat el recurs de la Policia Local de Solsona contra l´acord del Ple municipal en què es va aprovar la relació de llocs de treball de l´Ajuntament. Així mateix, el tribunal condemna la part demandant a assumir les costes del judici.

Per a l´alcalde de Solsona, David Rodríguez, aquesta "és una sentència breu, clara i contundent", que garanteix que "tot el procés d´elaboració i aprovació de la reducció s´havia fet correctament". Igualment, lamenta l´actitud adoptada per la Policia Local, ja que "sempre hi va haver voluntat de diàleg". "No vaig entendre mai perquè es duia l´afer fins a aquest extrem", afegeix Rodríguez.

Segons el batlle, el procés ha comportat "uns mesos de fredor en les relacions entre l´executiu i el cos policial" dels quals "ara cal girar full". "La sentència marca el final d´una època", sentencia.

Els arguments de la policia

Un dels arguments esgrimits per la Policia Local era que no s´havien valorat les especialitats i funcions que desenvolupen els agents en les descripcions de cada lloc de treball. L´altre era la suposada vulneració de l´article 25 del conveni del personal de l´Ajuntament, ja que la reducció de llocs de treball implica que els components del cos tenen un complement personal transitori amb el qual perdrien poder adquisitiu al cap dels anys al no especificar que seria absorbit pel component específic o de destí.

EL jutge, però, ha desestimat totes dues al·legacions.

Utilització política

Al mateix temps, Rodríguez ha titllat d´"innacceptable la utilització política que a final del mandat passat i durant la campanya electoral es va fer d´aquest assumpte per part de CiU". De totes maneres, afirma que prefereix no afegir llenya al foc i donar l´afer per tancat amb aquesta sentència.

La reestructuració prevista per a un "termini de temps el més breu possible" consistirà, primer, en la contractació de tres persones. Una de les places serà amb rang d´inspector per ocupar el càrrec de caporal, "tal com estableix la llei i que es va recollir en la relació de llocs de treball a proposta de la Policia", i dues més per cobrir baixes. I és que cal tenir present que "la plantilla de Solsona és molt justa", segons l´alcalde.