Un contrapicat d´uns arbres, de la solsonina Júlia Dalmau i Franch, i la imatge d´un paisatge de muntanya, del tarragoní Gerard Farràs i Tapiol, han estat les propostes guanyadores del concurs de fotografia de natura per a joves de la novena Setmana del Medi Ambient de Solsona. Diumenge al migdia el regidor de Medi Ambient, Antoni Carralero, i el biòleg David Guixé, del Grup de Natura del Solsonès, van fer el lliurament dels premis al portal del Castell.

En total 18 fotografies es van presentar a la convocatòria, que funcionava a través de les xarxes socials sota l´etiqueta #viulaterrasolsona. Com a guanyadora en la categoria de l´alumnat de secundària, Júlia Dalmau, de 13 anys, ha estat premiada amb dues entrades al Zoo del Pirineu, mentre que Gerard Farràs, de 17 anys, s´ha endut el premi de la categoria de batxillerat, consistent en dues entrades al Salí de Cambrils. L´organització del concurs, l´Ajuntament i el Grup de Natura, agraeixen la col·laboració d´ambdós centres turístics del nord de la comarca.

Les fotos publicades durant la primera quinzena de maig es van exposar en el decurs de la Setmana del Medi Ambient a la sala cultural de l´Ajuntament, on els visitants van poder realitzar les votacions manualment. L´objectiu d´aquesta iniciativa, organitzada per primera vegada, ha estat incentivar la participació dels joves a les activitats de sensibilització de la Setmana del Medi Ambient, que es va tancar diumenge.