Aquest mes l´Ajuntament de Solsona ha instal·lat a deu punts del municipi nous rètols adreçats als propietaris de gossos per recordar-los que deixar els excrements canins a la via pública està sancionat amb multes de fins a 600 euros. És l´enèsim intent del consistori per combatre l´incivisme d´aquelles persones que no compleixen les seves obligacions en relació als gossos i embruten carrers i places.

Des de fa uns dies es poden veure rètols de 60 per 90 centímetres que interpel·len els titulars de gossos en indrets com el Camp del Serra, la plaça de Sant Pere, l´avinguda dels Països Catalans, el camí de la Font del Corb a l´altura del parc infantil de la Cabana d´en Geli, el carrer de les Pollancres, sota les pistes de tenis municipals i a l´encreuament del camí de la Ribera amb el de la Creu, entre d´altres.

Aquesta nova acció arriba dos mesos després de l´última campanya de sensibilització sobre l´Ordenança municipal de la tinença, el comerç i la recollida d´animals domèstics. Per a Antoni Carralero, regidor de Medi Ambient i Parcs i Jardins, "es tracta d´una mesura dissuasiva que intenta fer més visible la gravetat d´aquesta infracció, per tal que els propietaris de gossos prenguin consciència de les conseqüències que comporta l´incompliment de la normativa". Els rètols fins ara existents, segons ell, no eren prou intimidatoris per a aquells a qui s´adreça el missatge.