L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona incentivarà la creació d'ocupació intentant cobrir la demanda de professionals qualificats del sector d'hostaleria al territori. L'organització de la formació que s'impartirà els propers mesos neix de les necessitats detectades pel Servei Connectem de l'agència, a l'hora de gestionar les ofertes laborals del sector de la restauració al Solsonès. Segons fonts del Gremi d'Hostaleria del Solsonès, hi ha dificultats per trobar professionals qualificats, especialment cambrers i ajudants de cuina.

Així, el dimarts 14 s'iniciarà a Solsona un curs d'elaboracions bàsiques de cuina, amb places completes, i el dia 20 un altre de servei bàsic de restaurant i bar amb inscripcions obertes fins dimecres vinent. L'oferta està adreçada a persones inscrites a l'Oficina de Treball.

El curs de cuina serà de 170 hores i s'impartirà els dilluns, dimarts, dimecres i dijous fins al 27 d'abril, i els alumnes que ho vulguin podran realitzar pràctiques en restaurants. Quant al curs de servei bàsic de restaurant i bar, és de 100 hores de durada, repartides entre dilluns i dimecres del 20 de febrer al 29 de març. En aquest cas, 25 hores consistiran en pràctiques simulades, mentre que 25 més es realitzaran en restaurants del territori amb l'acompanyament dels docents.

Els alumnes obtindran un diploma acreditatiu i entraran a formar part d'una borsa de treball específica del sector, de comú acord amb el Gremi d'Hostaleria.