Solsona dedicarà a les famílies tot un cap de setmana d'activitats en la segona edició del Solxicsona, que tindrà un concert del grup musical Gossos com a plat fort. Les activitats se celebraran majoritàriament a la Sala Polivalent els dies 20 i 21 de maig. Per a l'alcalde i responsable directe de la regidoria d'Acció Social, David Rodríguez, «l'objectiu del Solxicsona és que tots els infants tinguin accés a l'oferta lúdica». Per aixòtotes les activitats són gratuïtes i que no hi hagi condicionaments d'edat. Rodríguez agraeix també la col·laboració d'agents públics i privats en l'organització del programa, que s'ha volgut que fos divers.

El concert gratuït de Gossos de dissabte 20 a la tarda, una dotzena de tallers infantils, zumba, un joc de pistes i la caminada popular del Centre Excursionista del Solsonès es concentraran plegats en un sol cap de setmana. El Solxicsona ja va estrenar-se l'any passat com un programa de propostes enterament gratuït obert als nens i nenes de totes les edats i a les seves famílies. L'organització va a càrrec de la regidoria d'Acció Social, els Serveis Socials del Consell Comarcal i el Consell d'Infants.

La principal novetat d'aquest any és la música en directe dels Gossos en la seva iniciativa Gossos per a menuts, a dos quarts de 7 de la tarda del dia 20, un espectacle que vol ser homenatge als seguidors de la formació manresana que s'han convertit en pares i mares i que desitgen anar de concert en família. Es tracta d'una proposta per al públic familiar per recordar els principals temes dels Gossos amb un repetori dinàmic que inclou cançons de l'últim disc de la banda, Zenit. L'entrada és lliure, però cal recollir-ne la invitació, que està disponible a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme del Solsonès, fins al dia 18. A taquilla, hi haurà invitacions una hora abans de l'actuació.