La plantilla de la Policia Local de Solsona ha incorporat una plaça i preveu treure'n dues a concurs en els propers mesos. En paraules de l'Ajuntament solsoní, l'equip policial s'ha estabilitzat amb 12 efectius aquest mes amb la reincorporació al cos de Toni Rodríguez, després que hagi superat el curs de formació bàsica per a policies a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Toni Rodríguez ha estat un dels 92 nous policies locals graduats de Catalunya, que han aprovat el curs de la trentena promoció, iniciada el setembre passat. La formació adquirida posa l'accent en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat i voluntat de servei. Els aspirants hi treballen aprenent tècnica policial amb el fonament legal, deontologia i drets humans.

El 22 de juny passat, l'alcalde, David Rodríguez; la regidora de Governació, Isabel Roca, i el caporal de la Policia Local, Josep Garcia, van acompanyar el nou agent en l'acte de graduació. Ara Toni Rodríguez ha iniciat un període d'un any de pràctiques abans de convertir-se en funcionari de carrera. En aquests moments, la plantilla de la Policia Local de Solsona l'integren 12 efectius, entre els quals dos són funcionaris en pràctiques i tres, interins.

A més a més, el consistori està preparant les bases per treure a concurs dues noves places els propers mesos. La programació de treball de la policia local solsonina sempre preveu dos agents per torn les 24 hores del dia. Es tracta d'una situació que pot alterar-se puntualment en cas d'indisposició, baixa o hores d'assumptes particulars, entre d'altres, seguint amb les paraules del consistori solsoní. En aquests moments, s'estan preparant les bases que han de regir la provisió, mitjançant concurs d'oposició, de dues noves places, durant aquest estiu. Tot i que l'any passat es va constituir una borsa de treball, en l'última convocatòria va quedar vacant. Per ple, l'Ajuntament va modificar la plantilla per substituir la plaça prevista d'inspector i reforçar el cos d'agents, que té previst augmentar a 14.