La passió pels gegants a Solsona es viu en cada celebració, i s'entén gràcies a les persones que hi dediquen esforços durant, abans i després de les festes. La família Caelles va organitzar fa 20 anys la primera trobada de gegantons.

Com va ser l'inici de la trobada de gegantons?

El Nadal de l'any 97, el tió em va cagar un gegantó. L'estiu següent, els meus pares van organitzar la primera trobada de gegantons a la plaça de Sant Roc. El primer any hi havia dos gegants, una geganta i un bou; el segon, ja hi havia cinc gegants, un bou i un drac. Al principi posàvem la música amb un casset, i al final vam aconseguir tenir una orquestra i tot.

Quants anys es va celebrar a la plaça de Sant Roc?

Disset anys, fins que el meu germà i jo ens vam fer grans. De fet, som uns quants els que hem passat de portar els gegantons a portar els gegants grans durant aquest temps. I ara fa tres anys que la trobada s'organitza des de l'Ajuntament.

Com era la trobada a la plaça de Sant Roc?

Era una festa de barri, formada per la col·laboració dels veïns, subvencionada per ella mateixa, que se solia celebrar a mitjan agost i havia arribat a reunir gairebé 300 figures participants. Si es manté una data concreta des de l'organització, la participació a la festa està assegurada.