Fira del Bolet - Pobla de Lillet

Dissabte i diumenge. La festa inclourà una fira d'artesans i productors agroalimentaris. Es mantenen clàssics de la celebració com el concurs de plats cuinats amb bolets dissabte a la tarda o el tast de bolets (cassoleta de ceps) amb xarrup de vermut Murcarols de la Pobla, diumenge al migdia. Enguany la cassoleta de bolets serà de ceps congelats perquè la temporada ha començat molt fluixa i els bolets frescos van molt escassos al Berguedà Enguany, la segona edició del Vermut i Tapes aplegarà unes 20 parades que oferiran als visitants diferents propostes gastronòmiques de proximitat, vermuts, vins, caves i cerveses artesanes. El pavelló acollirà els tastos dissabte 24 de les 12 del migdia a les 7 de la tarda i diumenge de les 11 a les 2. També se celebrarà la segona edició de la trobada de cellers vermutaires. Més informació.

Bob & el Lladre - Callús

Divendres, a les 23 h.

Els manresans Bob & El Lladre han estat de gira pels Estats Units durant l´agost i després de l´experiència reprenen la seva activitat a casa amb un concert als divendres musicals del restaurant Cal Magre, a Callús, un escenari en què actuen cada any. El seu tercer disc, El Banquet, un treball de versions estrenat al Kursaal, el van acomiadar al menjador de la masia on viuen conjuntament, a Rajadell. Callús (restaurant Cal Magre). Entrada lliure. Reserves per sopar: 93 836 04 51.

«Lari Poppins», de Mag Lari - Igualada

Diumenge, a les 12.15 i a les 18 h.

Humor, màgia i molta diversió per sorprendre el seu públic més fidel són els ingredients principals del nou xou del Mag Lari. És un xou per a petits i grans que disposa de la participació del reconegut il·lusionista i d´Albert Ubach. Reivindica l´essència de la màgia amb trucs clàssics que posen de manifest les habilitats tècniques de l´artista. Igualada (Teatre Municipal l´Ateneu). Entrades: 12 euros. Descomptes per als socis de La Xarxa i altres col·lectius.

Farrés Brothers - Balsareny

Diumenge, a les 18 h.

Què passaria si al conte del famós flautista d´Hamelin hi hagués una nena sorda? La Clara i el Bruno són dos dels nens que van viure allò que va passar a la ciutat alemanya, i un personatge estrany els ha demanat d´explicar-ho de nou. És el plantejament d´El silenci d´Hamelin, que els igualadins Farrés Brothers presenten amb teatre, titelles i signes. És la proposta que estrena la nova temporada de Tempo, el cicle d´espectacles familiars de Balsareny. Sala El Sindicat de Balsareny. 7 euros; i 5 euros per als socis.

Peyu - Berga

Diumenge, a les 19 h.

Seleccionat per mitjà de la votació popular del projecte Programa´t, iTime, espectacle de l´humorista osonenc Peyu, es podrà veure diumenge a Berga. Dirigit per Joan Roura, Peyu presenta l´aplicació iTime, el producte estrella de la companyia fictícia Time Corporatiun, capaç de traslladar el públic del present al futur sense moure´s de la cadira. El conegut comunicador televisiu esdevé un Steve Jobs a la catalana. L Teatre Municipal de Berga. 12 euros, anticipades; i 14 euros, a taquilla. Reserves a l´oficina de turisme: 93 821 13 84. A la venda a www.tincticket.com.

Opera 'Otel·lo - Vilada

Dissabte, a les 20 h.

Retransmissió de l´òpera de Giuseppe Verdi en directe, via satèl·lit, des del Teatro Real de Madrid. Direcció musical: Renato Palumbo. Direcció d´escena: David Alden. Intèrprets: Gregory Kunde, George Petean i Ermonela Jaho. Al parc dels Gronxadors.

Fira de Sant Miquel - Santpedor

Dissabte i diumenge.

La fira mantindrà enguany diverses activitats musicals i de cultura popular consolidades, com ara el Concurs de Músics al Carrer i la Trobada de Colles Geganteres, que se celebrarà el dissabte 24 de setembre a dos quarts de sis de la tarda. L'endemà al migdia, els Picarols de Santpedor seran els protagonistes de la tradicional ballada itinerant. Tot seguit, els Castellers de Santpedor, acompanyats pels Picapolls d'Artés i els Castellers de Berga, oferiran una triple actuació castellera a la plaça de l'Església. Una de les activitats més destacades del diumenge serà la Fira de Productes Naturals i Ecològics, que enguany arriba a la seva XXVIa edició. Les parades obriran al públic entre les deu del matí i les vuit del vespre. En l'àmbit gastronòmic, cal fer referència a l'espai de tapes al Born, organitzat per l'associació de consum local i responsable La Granera de Santpedor, amb molt d'èxit des del 2013. Més informació.

'L'avar - Manresa

Dissabte, a les 21 h, i diumenge, a les 18 h.

Inici del Toc de Teatre amb la comèdia de Molière protagonitzada per l´actor Joan Pera, dirigida pel calafí Josep Maria Mestres. Entrades: 28 euros (26 euros amb el carnet del Galliner i per a majors de 65 anys; i 6 euros per a menors de 25 anys). A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat. Sala Gran del teatre Kursaal.

Ramon Porta - Manresa

Divendres, a les 20 h.

La temporada musical de la llibreria Papasseit s´enceta amb Ramon Porta, cantautor de Torà establert a Manresa que presentarà el seu primer treball, Paraules Meteor. Enregistrat als Aviram Estudi de Manresa i dirigit pel músic Albert Palomar, és un disc introvertit i lluminós que parla d´una cosa interior, misteriosa i profunda. Canta històries entonades sobre bucles hipnòtics de guitarra, amb veu a voltes xiuxiuejada i a voltes intensa i desvetlladora. Manresa (llibreria Papasseit). Gratuït.

6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic - Solsona

Divendres, a les 20 h

Projecció de La terra que no trepitgem (construcció en tàpia a la plana d´Urgell), dirigida per Adriana Salvat, 2008. En l´acte es presenatrà el Centre d´Estudis Lacetans com a nou membre de l´Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial a càrrec de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i de Roger Costa, tècnic de patrimoni etnològic del departament de Cultura. Seguidament, presentació del documental a càrrec d´Adriana Salvat. Teatre Comarcal (Vall Fred, 20).