L'Ajuntament de Vilanova del Camí i l'institut Pla de les Moreres col·laboren plegats en el Projecte Morera, una iniciativa per fomentar el treball pràctic entre alumnes de 3r i 4t d'ESO que estudien en aquests centre públic. El primer jove que obre l'actual campanya de col·laboració estarà tutoritzat per Julián Caballero, de Supermercats Sebastián.

L'Ajuntament de Vilanova col·labora en el tràmit i la gestió de les pràctiques d'aquests nois i noies que participen en aquest projecte educatiu especial.

Aquests dies s'ha signat el primer dels convenis d'aquest curs escolar en què participen l'Ajuntament, l'empresa i l'institut. Durant aquest trimestre, segons fonts de l'institut, és possible que es vagin afegint altres alumnes que faran les pràctiques en els centres docents del municipi o en algun departament de l'Ajuntament.

El Projecte Morera suposa una nova oportunitat per a l'alumnat de 3r i 4t i una alternativa al sistema convencional. L'institut vilanoví impulsa des del curs 2008-2009 un projecte educatiu que s'ofereix als joves de 3r i 4t d'ESO amb l'objectiu de reduir l'absentisme escolar i alhora fer una aproximació al món laboral a través de convenis de col·laboració amb empreses i entitats locals.

El Projecte Morera pretén contribuir a fer que els alumnes assoleixin objectius de formació de l'etapa d'educació obligatòria. Aquestes hores que fan fora del centre els joves les computen dins del seu horari lectiu, però tenen aquesta finalitat entre educativa i professionalitzadora.