Masquefa va inaugurar ahir el nou pavelló, que acull activitats esportives des del setembre però que encara té obres en marxa que han de completar les instal·lacions. Des d'ahir, el pavelló esportiu de Masquefa, ubicat al costat del centre educatiu escola El Turó, té una nova fase inaugurada, l'ampliació programada de la pista de parquet per acollir els partits del club de bàsquet i futbol sala l'Espardenya. Resta per inaugurar dels equipaments projectats la piscina, de la qual es preveu l'inici de funcionament en breu. La inauguració del pavelló va ser presidida pel diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona Pere Pons, l'alcalde del municipi, Xavier Boquete, i el regidor de Cultura, Enrique Gómez.

La celebració va incloure dos partits d'exhibició dels petits esportistes masquefins. Primer va ser un partit de bàsquet mixt on van participar nens i nenes d'infantil i preinfantil, i després un disputat partit de futbol sala per part dels prebenjamins del CF Espardenya Masquefa.

En declaracions a Regió7, Pons va assenyalar que «des de la Diputació s'ha fet un seguiment d'aquesta obra de referència. En alguns casos, les distàncies que separen els equipaments compliquen la viabilitat del manteniment d'aquests equipaments, sobretot per als treballadors i tècnics municipals. A Masquefa, la pista de futbol, la de bàsquet i futbol sala, la d'hoquei i patinatge, la piscina i l'escola estan totes juntes. Aconseguir una peça tan gran ha estat clau per tirar endavant aquesta gran illa dedicada a l'esport». Pons va confessar que ara mateix «Masquefa aconsegueix uns equipaments per sobre de la mitjana. Un ajuntament que aposta per l'esport aposta pels valors i això vol dir que té present moltes més coses. Treballar l'esport base vol dir fer activitats infantils en equip, treballar durant el temps d'oci l'ordre i la conducta», va destacar Pons. El diputat adjunt també va afegir, amb relació a la inclusió social i el treball contra la segregació que fa l'esport, que «els ajuntaments treballen amb les beques esportives. És un recurs més per incloure els nens i nenes o col·lectius en les activitats del municipi».