Qui és alcalde pel Bloc Olesà només ho pot ser per un període de 4 anys, qui és regidor pot fer dos mandats, si una persona ha estat alcalde no hi pot tornar, tot i que quatre anys després d'haver deixar el mandat podria tornar a ser regidor. Són les regles del joc que es va fixar el moviment Bloc Olesà, que actualment governa Olesa amb una majoria amplíssima, 12 dels 21 regidors. De fet, l'actual majoria absoluta més àmplia entre les poblacions que tenen governs de 21 regidors. Igualada, on CiU té una majoria folgada, el grup de govern és d'11 regidors. Amb aquestes regles del joc, enguany, la meitat del govern actual d'Olesa deixarà el càrrec en les properes eleccions: 6 dels 12 membres del govern no es presentaran, inclosa l'alcaldessa, Pilar Puimedon, que ha ocupat el despatx d'alcaldia en els darrers quatre anys.

El grup del Bloc Olesà sap qui serà el seu cap de llista, Miquel Riera, però ara ell mateix i una comissió han de confeccionar la resta de la candidatura. Fonts del grup es mostraven satisfets de la participació prèvia i del fet que per omplir 24 llocs d'una llista hi hagi fins a una cinquantena de persones, segons han explicat a aquesta diari fonts de la formació.

En una reunió celebrada dissabte passat es va confirmar que fins a sis electes del Bloc no repetiran en el proper mandat: l'alcaldessa, Pilar Puimedon, tres tinents d'alcalde i dos regidors (la meitat dels membres de l'actual equip de govern. Joan Segado, Francisco Rosa, Georgina Muñoz, Montserrat Vergara i Anna Maria Flores).

«D'aquesta manera, tornem a posar en pràctica el principi que els representants polítics no s'han d'eternitzar en les seves responsabilitats públiques „ni els alcaldes, que només poden romandre en el càrrec un màxim de quatre anys, ni els regidors (només continuarà un dels que formaven part de l'equip del 2011)», han explicat les mateixes fonts. Aquesta voluntat de «regenerar» i «democratitzar» la vida pública fa que només continuïn Susana Yañez, Miquel Riera, Dídac Solà, Xavier Rota, Jordi Martínez i Jorge López.

Ara, la feina dels propers dies és encaixar perfils dels que poden tenir opcions per ser a la candidatura amb les necessitats noves que es generen.

Al Bloc Olesà hi haurà un rejoveniment de la candidatura. Un cop s'ha designat el candidat, Miquel Riera, «aquestes noves incorporacions també garantiran la pluralitat ideològica de la formació, la configuració d'un equip capaç de treballar en comú i la transversalitat de la candidatura», segons fonts d'aquesta formació política.