L'Ajuntament de Montbui té a punt la licitació del projecte de millora de la plaça d'Europa. Aquest espai es troba situat entre el carrer de la Mercè i el carrer de l'Amistat i forma part del Pla Parcial La Mercè sector I. La urbanització d'aquest espai estava inacabada.

L'actuació, segons han explicat fonts municipals, consistirà a canviar el paviment del nivell superior, posant-hi formigó, complementar les baranes que separen els dos nivells, posar escocells als arbres, substituir l'enllumenat per columnes amb focus de lluminàries amb tecnologia led i tancar lateralment la plaça per evitar perills per als infants. La superfície d'intervenció serà de 1.200 m2, dels 1.800 m2 totals que té la plaça. En la mateixa operació es faran actuacions per verificar el bon funcionament dels drenatges en superfície i dels embornals i es col·locaran dues noves reixes interceptores. Si es compleixen els terminis previstos, les obres es realitzaran durant aquest proper estiu.

També hi haurà obres de millora al castell de la Tossa. Aquesta actuació suposarà una inversió de 200.000 euros, amb els quals s'afronta la construcció d'una nova passarel·la, amb accés a un nou mirador a la planta primera del castell; també es construirà una escala nova que connectarà les dues plantes d'aquest espai i es

dignificarà i millorarà l'estructura, sempre amb un exhaustiu respecte a la identitat i l'essència d'aquest emblemàtic castell. És una obra de millora d'accessibilitat.