La Generalitat preveu desplegar durant el 2021 els primers Serveis Territorials de la delegació del Penedès. La previsió és obrir oficines descentralitzades per al departament d'Educació i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, si bé no està definit a quin municipi s'ubicaran. El Govern supedita el desplegament dels Serveis Territorials dels altres departaments a l'aprovació dels Pressupostos del 2021 i a la planificació de cada conselleria.

D'aquesta forma, es dona resposta a l'històric reclam de la delegació del Penedès i de la Plataforma Pro Vegueria Penedès, que fa anys que reclamen que es despleguin els serveis descentralitzats de tots els departaments de la Generalitat. De moment, el Govern garanteix que Educació i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tindran oficines de Serveis Territorials durant el 2021, però encara no s'ha decidit on se situaran.

«Serà en base al diàleg amb el territori com definirem la ubicació», va apuntar el vicepresident, Pere Aragonès, en una visita a Vilafranca del Penedès. Alhora va subratllar que «allò més important és que els serveis estiguin desplegats». Aragonès va evitar respondre a la petició reiterada que van fer els responsables polítics del Penedès, que demanen que aquestes oficines no se situïn en un únic municipi, sinó que es distribueixin a Vilafranca, Vilanova, el Vendrell i Igualada.

En aquest sentit, a final del 2018 el delegat al Penedès, Pere Regull, apuntava en una entrevista a l'ACN que existia un preacord no escrit per situar les primeres oficines entre les quatre capitals comarcals. Segons va explicar Regull en aquell moment, estava previst que Vilanova acollís Territori i Sostenibilitat, Vilafranca assumís Educació i Agricultura, a Igualada s'ubiqués Empresa i Coneixement i, finalment, al Vendrell s'instal·lés Cultura.

D'altra banda, el Govern també invertirà quinze milions d'euros en construir una nova pista de proves per desenvolupar el vehicle elèctric i autònom a l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil, Idíada, ubicat a Santa Oliva, al Baix Penedès.