Cinc dels catorze alumnes que han participat a Piera en el Curs d'Aprenentatge en Estratègia i Ocupació (E + O) del programa Anoia Activa ja han trobat feina.

Anoia Activa és una iniciativa liderada pel Consell Comarcal per millorar la competitivitat del mercat de treball i reduir l'elevat índex d'atur de la comarca. El Curs d'Aprenentatge en Estratègia i Ocupació (E+O) ha tingut com a objectiu donar resposta a les necessitats del sector comercial de disposar de personal qualificat. A la vegada, ha permès als alumnes formar-se per trobar noves oportunitats d'inserció en el mercat de treball. Ha estat impartit per la Federació Anoienca de Comerç i Serveis. La FACS és un dels socis participants del projecte Anoia Activa, el qual ha aconseguit, per primera vegada, aglutinar els esforços de nombroses administracions i agents socioeconòmics de la comarca.

El Curs d'Aprenentatge en Estratègia i Ocupació ha destacat pel fet d'aplicar noves tècniques formatives adequades a les noves iniciatives empresarials. Els alumnes participants al curs eren de Piera, Masquefa, Capellades, Vallbona d'Anoia i Vilanova del Camí, majoritàriament operàries que procedien del sector tèxtil. L'objectiu de moltes de les participants era trobar feina en un sector que està a l'alça, el del comerç, que es preveu que pot crear ocupació a la comarca.