El Centre de Recursos per a l'Ocupació (CRO) de Calaf ha atès més de 250 persones durant els tres primers mesos. El CRO és una de les eines de l'Ajuntament per fomentar l'ocupació a la localitat, que s'ha vist molt castigada per la crisi econòmica. El tinent d'alcalde de la localitat, Joan Caballol (CiU), explica que el perfil dels usuaris "és en una bona part de persones que feia bastant temps que eren fora del mercat laboral". Malgrat l'impacte dels acomiadaments a la històrica Gres Catalán, les consultes d'afectats per l'ERO només són una fracció del total del CRO.

Entre les funcions del servei, ubicat al Centre Cívic al carrer de Xurriguera, hi ha també la gestió d'ofertes de feina per a la borsa de treball. Durant aquest interval, ha contribuït a la inserció laboral de més d'una cinquantena d'usuaris del municipi. Això, en una localitat de 3.600 habitants, emmarcada en l'àmbit de l'Alta Segarra -de tot just 5.000-, és un fet "molt positiu", segons el tinent d'alcalde.

El CRO té diversos usos per fomentar la dinamització empresarial i l'ocupació a Calaf. A la planta baixa hi ha la recepció i el Club de feina, un espai on els usuaris poden consultar en línia i a la premsa les ofertes de feina. En aquest sentit, més de 60 usuaris han utilitzat en aquest període el Club de feina.

El centre ha estat tancat al públic el mes d'agost, però ara reemprendrà la programació de cursos de formació i de reinserció i n'augmentarà l'oferta. Des que va començar a funcionar, el mes de març, el centre ha orientat més de 250 persones en situació d'atur, la majoria -el 60 %- homes. Tot i tancar les portes aquestes setmanes al públic, els responsables del centre i l'Ajuntament han estat preparant la realització de nous cursos de formació contínua.

El reciclatge i la millora dels coneixements de les persones ja ocupades és una de les altres finalitats del CRO. Al primer pis hi ha l'aula TIC, amb 15 ordinadors i una pissarra digital. Fins ara, el centre ha organitzat sis cursos d'alfabetització digital destinats a persones en situació d'atur, sis tallers de recerca de feina per Internet i diverses jornades i cursos de formació contínua. El centre també ofereix un servei d'assessorament a empreses. Fins ara, s'ha fet la prospecció a 23 empreses per assessorar-les en l'àmbit de la dinamització.

El centre també ha sol·licitat l'adhesió a la Xarxa de Punts TIC i ser centre col·laborador de l'ACTIC (Acreditació de Competències en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació). En una convocatòria del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha sol·licitat cursos de formació ocupacional en matèria de desenvolupament turístic, informàtica d'usuari, dissenyador web i multimèdia, creació d'empreses, anglès comercial i gerent d'empreses d'economia social.