Segueix-nos a les xarxes socials:

Masquefa haurà de tornar 150.000 euros d'un ajut

L'Ajuntament no ha pogut justificar davant el jutge irregularitats en una obra de 900.000 euros

Masquefa haurà de tornar 150.000 euros d'un ajutarxiu/E. B.

L'Ajuntament de Masquefa haurà de retornar a la Generalitat 148.000 euros d'un projecte finançat a través de fons europeus Feder que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que no té les despeses prou ben provades. Ahir, el grup del PSC de Masquefa, a l'oposició, va donar a conèixer el contingut de la sentència en què el jutge considera "desestimar el recurs" que l'Ajuntament havia presentat davant la reclamació del departament de Governació de la Generalitat. A grans trets, el TSJC considera que l'Ajuntament no justifica el valor de l'obra subvencionada.

El problema que han fet púbic els socialistes fa referència a l'ampliació del Centre de Recursos Tecnològics Comunitari, que consistia en la rehabilitació d'una antiga fàbrica com a centre cultural i social, on s'ofereixen serveis d'accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. L'esmentada subvenció es va concedir el 2006. Van ser 450.000 euros d'una despesa total de 900.000. D'aquests, Governació en va demanar un total de 148.000, corresponents a diferents partides que no es van poder justificar bé.

Governació va fer quatre reclamacions diferents. La primera, per valor d'11.600 euros, correspon a una correcció per valor del 25% del contracte de redacció del projecte. El jutge considera que atén la queixa de Governació perquè l'Ajuntament no ha aportat proves que justifiquessin l'adjudicació per via d'urgència.

Prem per veure més contingut per a tu