Segueix-nos a les xarxes socials:

Serra ja és alcalde de Castellolí amb un ampli grup de sis dels set regidors del consistori

Serra ja és alcalde de Castellolí amb un ampli grup de sis dels set regidors del consistorienric badia

Joan Serra, cap de llista de la PUC, llista vinculada a ERC, és des d'ahir al vespre alcalde de Castellolí per als propers quatre anys. Ho fa en una situació que difereix totalment de la de fa quatre anys: aleshores, per sorpresa seva, es va trobar en el moment del ple de constitució en què rebia els vots de regidors d'altres grups per governar i ell i Sergi Vila, només dos regidors, han fet front a aquests quatre anys. De tresgrups s'ha passat a dos, i de tenir dos regidors amb una llista d'Esquerra ha passat a tenir-ne 6, amb una llista local en el passat es va associar al PSC i que ara ho ha fet amb ERC.

Serra té una amplíssima majoria, un 6-1 tennístic que deix CiU en un paper molt marginal a l'oposició, i aquesta situació encara s'ha radicalitzat més quan el grup republicà va acudir a la justícia electoral per lluitar per un regidor més. CIU n'ha queda ressentida.

Es va veure en el ple, i en la intervenció que va tenir Francesc Xavier Brugués, regidor convergent, que retreure a Serra que el seu grup havia actuat "de forma indigna" per sumar un regidor més i disputar un vot que li podia haver atorgat el segons a CiU.

Serra va fer un intervenció breu per a l'inici del mandat, en la que va tenir paraules d'agraïment per a tots (especialment sentit el record al pare que va morir) i va oferir un mandat amb transparència i mantenint un grup de treball fora del que és el govern. Ho van haver de fer durant aquests últims 4 anys, amb una 12 de col·laboradors que "han estat els regidors" i ho continuaran fent ara, que tenen més regidors electes i més suport extern.

Serra va aprofitar el ple per anunciar el nou govern. Sergi Vila durà Promoció Econòmica i Hisenda,;Carla Penya, Educació, Sanitat i Benestar Social; Teresa Guixà, Medi Ambient i Turisme; Sam Cervera, Joventut, Esports i Participació, Comunicació i transparència; i Governació i Urbanisme seran per a l'alcalde.

Prem per veure més contingut per a tu