Segueix-nos a les xarxes socials:

L'alcaldessa de Vilanova tasta la duresa de l'oposició

L'oposició tomba la proposta de fer un ple cada dos mesos perquè en vol més sovint

L'alcaldessa de Vilanova tasta la duresa de l'oposicióRut Maspla

"Quins quatre anys que ens esperen", va esclatar l'alcaldessa de Vilanova, Vanesa González (V-365). Va haver de presentar esmenes a l'acta de constitució de l'Ajuntament per un error en la transcripció a l'acta de la votació, i va ser un mal inici per al primer ple. Els grups de l'oposició, que tenen un regidor més que els del govern, se li van tirar a sobre. Per aprovar aquesta acta, el tripartit del govern vilanoví (V-365, ERC i CiU) va trobar el suport de la regidora de Decide. El mateix suport (encara que va ser a través d'una abstenció) que va tenir en el moment d'aprovar la seva remuneració i la de la resta de regidors. PSC, VA, i IPV-VV, van votar en contra d'aquests punts i la majoria que es van posar a votació ahir.

González sap que cobrarà 2.200 euros nets al mes per 14 pagues (3.168,74 bruts). Ella serà l'única amb dedicació exclusiva. Meritxell Humbert (ERC) i Jordi Barón (CDC), que seran primer i segon tinent d'alcalde respectivament, tindran una dedicació de 20 hores setmanals i percebran 1.000 euros bruts al mes. Tindran una dedicació parcial de 12 hores els regidors Pepita Còdol, Rosi Grados, Luis Perea i Sergi Pérez, cobran 650 euros bruts. En canvi, està per veure quina serà la retribució de la resta de càrrecs de l'Ajuntament, tant del govern com de l'oposició, perquè tot i que en un punt es van aprovar els sous i indemnitzacions, en un altre es va tombar la freqüència de les sessions que escelebraran; els preus aprovats contemplaven que es feia un ple cada dos mesos, i l'oposició en demana un cada més, per tal de millorar la transparència i de la participació en les sessions.

L'acord de l'Ajuntament contempla que es pagaran 183,43 euros per assistir a les sessions de ple als regidors que no tinguin sou, 54,20 per assistir a les comissions informatives, 183,43 per a les juntes de govern, 91,71 per a les juntes de portaveus i 62,53 per als òrgans col·legiats.

La primera en no acceptar la freqüència dels plens va ser la regidora de Decide, Inma González, però la resta de grups es van sumar a la proposta i se la van anar fent seva. Això va provocar un parell de moments de tensió dialèctica entre Inma González i el regidor d'IPV-VV, Juan Manuel Cividanes, amb retret inclòs de l'alcaldessa, que li va reclamar que parlés als altres amb respecte.

En els plens de Vilanova s'espera un duel entre Vanesa González i Noemí Trucharte (PSC). Aquesta darrera es va mostrar inflexible en l'aplicació del reglament i va posar en una situació fràgil a la secretària municipal, però, al final del ple se la va veure parlant cordialment amb l'alcaldessa que li donava explicacions de punts de la sessió.

Prem per veure més contingut per a tu