La nit del divendres 25 de maig hi va haver el vessament d'una bassa de salmorra a Sallent, que tenia una capacitat per a 200.000 litres. L'aigua salobre que contenia el dipòsit es va escampar i la força amb què va sortir va doblegar la tanca del costat de la cinta transportadora, i gran part va anar a parar cap a l'interior de la mina i cap al final del torrent de Soldevila i el riu.

Tanmateix, l'ACA va donar per tancada la incidència poques hores després i va afirmar que l'afectació ambiental havia estat mínima per l'elevat cabal que duia el Llobregat.

El vessament va ser degut que va cedir totalment la paret de la bassa situada al vessant est. L'efecte erosiu de la salmorra sobre l'estructura metàl·lica (armadura) que relligava el formigó del mur és el que hauria causat el trencament, segons els tècnics que en van fer les inspeccions posteriors. Tanmateix, l'Agència Catalana de l'Aigua (propietària de la instal·lació, tot i que la gestió la tenia concedida a l'empresa Sorigué) va assegurar després de l'incident que en les inspeccions anuals dutes a terme, que incloïen el buidatge total de la bassa, no s'havia detectat cap evidència que es pogués acabar trencant.