El nombre d'espanyols inclosos en el fitxer de morosos Asnef-Equifax, el més important d'Espanya, es va situar a 1,66 milions el juliol, l'1,26 % menys que durant el mateix mes de l'any anterior, fet que suposa el primer descens dels dos últims anys.

Segons les dades del fitxer, en què s'inclouen els impagaments a les entitats financeres i a les grans companyies, la quantitat d'empreses moroses també es va reduir per primer cop des del juliol del 2007, ja que es va situar a 176.163, amb una caiguda del 3,89 % en variació interanual.

Davant d'aquests descensos, els immigrants morosos van continuar la seva escalada alcista, amb la qual cosa 686.959 es-trangers figuren inscrits en els fitxers d'impagaments, el 42,52 % més que el juliol del 2008.

El director d'Asnef-Equifax, Luis Salvador, va explicar que la baixada de morosos es deu a la contracció dels crèdits concedits, a la prudència per evitar sobreendeutaments i a l'esgotament de la població potencialment morosa després dels forts increments dels últims temps.