El govern del president Barack Obama no permetrà que els mercats financers tornin "als vells hàbits, com el prendre riscos excessius", segons va manifestar ahir el secretari del Tresor, Timothy Geithner. Els plans per a una reestructuració de les reglamentacions per al sector financer "estan ben encarrilats", va dir Geithner al diari The Wall Street Journal.

Segons el diari, el secretari del Tresor va rebutjar les crítiques que, a mesura que les entitats financeres tornen a tenir guanys, Wall Street retorni a les pràctiques habituals de lucre i bonificacions. "No crec que el sistema financer estigui tornant a les pràctiques del passat, i no permetrem que això ocorri", va afirmar Geith.

"Els grans bancs operen ara amb menor marge especulatiu, amb reserves de liquiditat més conservadores, hi ha hagut una reducció significativa de la seva exposició, s'han alliberat d'actius depreciats i estan netejant la seva casa", va afegir.

Geithner va dir que després d'un any de turbulències en els mercats financers "les parts més febles del sistema ja no existeixen". El diari va apuntar que alguns bancs, inclosos els que van rebre ajuda amb diners del govern "estan registrant guanys sense precedents, augmenten els pagaments als seus executius i amplien el seu risc".