La ministra de Defensa, Carme Chacón, va assenyalar ahir que les tropes espanyoles desplegades a l'Afganistan són "en alerta màxima" davant les eleccions que celebrarà el país el 20 d'agost, ja que es tracta de "la missió més dura i més arriscada" en la qual han participat mai les Forces Armades.

Durant la visita a la caserna general de la Unitat Militar d'Emergències (UME), Chacón va explicar que les tropes treballen en alerta màxima tant a Herat com a Badghis, tot i que en aquesta última província "s'ha parlat" que el govern i els talibans han acordat una treva. El moment, segons la ministra, és "clau" i "molt arriscat".

A l'actualitat hi ha uns 800 militars espanyols a l'Afganistan i un "batalló electoral" de 450 soldats que s'ha desplaçat al país temporalment per vetllar per la seguretat durant els comicis.

Chacón, que va recordar que Espanya ja va enviar un batalló d'aquest tipus el 2005, va subratllar que els països aliats que treballen al país són conscients que les eleccions del dia 20 són clau per evitar l'objectiu dels talibans: "que l'Afganistan continuï sent un lloc des d'on es pugui estendre el terror a tot el món.