El lehendakari, Patxi López, va destacar ahir que el pacte entre el Partit Socialista d'Euskadi-EE i el Partit Popular que va possibilitar la seva investidura està "blindat" i "aïllat" de les disputes i els enfrontaments que els socialistes i els populars mantenen en el conjunt d'Espanya.

Patxi López va comparèixer ahir davant els periodistes a la seva residència oficial del palau d'Ajuria Enea, a Vitòria, per fer un balanç dels 100 primers dies del govern i es va centrar en la lluita contra ETA i en les accions per tal d'afrontar la crisi.

El cap de l'Executiu basc va insistir que el pacte PSE-PP té "vocació de mantenir-se" durant tota l'actual legislatura, perquè el PP és per al seu govern un "soci preferent i ho continuarà sent".

Combatre ETA

Patxi López va destacar la "normalitat" amb què la societat basca ha assumit el canvi al govern basc, davant dels "auguris apocalíptics i interessats d'alguns", i que ningú no "posa en dubte la legitimitat" de l'Executiu ni tampoc el lideratge dels socialistes en aquest govern.

Pel que fa a la lluita contra la banda terrorista ETA, el lehendakari va reiterar que combatre el terrorisme en "tots el seu àmbits" és un objectiu "prioritari" del seu govern, i també va apostar per buscar el màxim consens possible per dir a la banda terrorista que "ja ha perdut".

Pel que fa a les mesures contra la crisi econòmica, el lehendakari Patxi López va anunciar que espera reduir la despesa pública el 6 % aquest any i que buscarà fórmules per aconseguir uns 300 milions d'euros de nous recursos per tal de poder desenvolupar noves mesures.