El metge personal de Michael Jackson, Conrad Murray, es va distreure parlant per telèfon després de subministrar l'anestèsic Propofol al cantant i quan va penjar va descobrir que no respirava, segons informa el diari Los Angeles Times.

Unes hores abans de la mort de l'artista, el 25 de juny, el metge li va injectar el fàrmac, tal com havia fet anteriorment sense que l'artista presentés complicacions, i va decidir abandonar l'habitació on hi havia el rei del pop per atendre unes trucades.

Quan hi va tornar, Murray va trobar que Jackson havia entrat en aturada cardiorespiratòria i va intentar reanimar el cantant alhora que el personal de la casa alertava els serveis d'emergència, segons el testimoni de fonts pròximes a la investigació consultades pel diari californià.

Murray, de 51 anys, s'havia convertit en el metge de Jackson al maig amb un sou de 150.000 dòlars mensuals (uns 105.000 euros) i, segons va assegurar, sense saber específicament quins requisits comportava la seva feina.

El metge, eix de la investigació sobre un possible cas d'homicidi accidental en la mort de l'artista, va explicar a la policia en els interrogatoris que la vigília de la seva mort l'artista havia arribat esgotat dels assajos dels concerts que havia de fer a Londres i que no podia dormir.

Per combatre l'insomni, Jackson feia una dècada que utilitzava sovint Propofol. Durant la investigació, Murray ha insistit en la seva innocència respecte a la mort del cantant i, segons el diari angelí, l'autòpsia, que encara no ha estat revelada, mostra que les quantitats de Propofol en l'organisme de l'artista no serien suficients per explicar la seva mort.

A la sang de Jackson s'hi van trobar, segons sembla, altres drogues que requereixen recepta mèdica, com ansiolítics, que combinades amb l'anestèsic haurien augmentat els seus efectes.

La policia intenta ara trobar documents que vinculin Murray amb aquestes altres substàncies per provar el grau de responsabilitat del metge en el que va passar. Murray va adquirir legalment Propofol, medicament utilitzat únicament en hospitals, d'una empresa farmacèutica a Las Vegas.