El Tribunal Suprem ha declarat nul·les les clàusules sòl dels contractes hipotecaris en els casos de "falta de transparència". La Sala Primera de l'alt tribunal ha pres aquesta decisió després de reunir-se en ple i d'estimar un recurs de cassació en què es plantejava un assumpte sobre els topalls mínims dels tipus d'interès en les hipoteques, que impedeixen al client beneficiar-se de les baixades de l'Euríbor. Aquest recurs va ser presentat davant el tribunal per l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) contra el BBVA i Cajas Rurales Unidas. No obstant, el Suprem aclareix que no es tornaran els diners ja pagats.

Així mateix, l'alt tribunal avala les clàusules que compleixin els requisits de transparència respecte dels consumidors, segons s'apunta en un comunicat de l'Oficina de Comunicació del Tribunal Suprem.

D'altra banda, el Suprem considera que aquest recurs és "transcendent" perquè en aquests casos la sentència que es pronuncia crea jurisprudència, sense haver d'esperar al fet que recaigui una altra sobre el mateix tema, de manera que des que es dicta ha de ser seguida pels tribunals inferiors.