Segueix-nos a les xarxes socials:

Rubalcaba vol eliminar els bitllets de 500 euros

El líder socialista proposa que el que recapti Hisenda amb el diner negre que aflori es dediqui a la pobresa

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha plantejat eliminar els bitllets de 500 euros per tal que aflori el diner negre i ha proposat que el que recapti Hisenda es dediqui a programes socials contra la pobresa. Rubalcaba demanarà al govern espanyol que traslladi a la UE la proposta perquè elimini els bitllets d'euro més grans que hi ha. La mesura forma part d'una bateria de propostes que ha presentat aquest dissabte Rubalcaba en un acte celebrat a Ferraz entre les quals hi ha la creació d'uns fons d'emergència socials europeu dotat amb 3.500 milions d'euros per finançar bancs d'aliments i habitatges socials i la creació d'ocupació a través d'un fons contra la pobresa.

Rubalcaba ha destacat la precoupació del PSOE pels "processos d'exclusió" que s'estan produint a l'estat espanyol fruit de la crisi i de "les polítiques de la dreta" que comporten retallades en programes d'ajut social.

El líder socialista ha reconegut la tasca que estan duent a terme comunitats com Andalusia o Astúries, governades pel PSOE, que estan fent front a "una vertadera emergència nacional". En aquest sentit, ha lloat la iniciativa de la Junta d'Andalusia perquè els escolars més desafavorits tinguin assegurats tres àpats al dia.

Prem per veure més contingut per a tu