L'oposició ha celebrat la restitució de la paga doble als treballadors públics anunciada aquest dimarts pel portaveu del Govern, Francesc Homs. La situació econòmica de la Generalitat, però, crea dubtes entre els partits, que reclamen al Govern que especifiqui com aconseguirà els recursos necessaris per incloure la paga als propers pressupostos. La majoria dels partits ha denunciat el "greuge" que han hagut de suportar els treballadors públics durant els darrers tres anys. CiU, que ha agraït l'esforç als funcionaris, ha defensat que gràcies la retallada de sou dels darrers anys ha evitat que les finances de la Generalitat "embarranquessin".

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha considerat "una molt bona notícia" que el Govern decideixi que els pressupostos de 2015 no retallin les pagues dels treballadors públics. Tot i això, el socialista s'ha preguntat "d'on es traurà els diners per assumir el pagament de les dues pagues". "Si segueix com fins ara, no sé d'on els traurà. Mas-Colell encara busca 3.000 milions per complir la promesa de no reduir la despesa pública aquest any", ha considerat, posant en dubte que si en 2014 no es pot "quadrar els números", és difícil que es paguin les pagues extra sense "ingressos addicionals o reduir despesa pública". És per això que ha demanat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que "s'expliqui" i detalli aquests "dubtes".

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat al Govern que deixi de fer "joc brut" amb la paga doble dels treballadors públics com ha estat fent, segons ella, durant els darrers dos anys. "Que parin de prendre el pèl", ha insistit. Per a la líder ecosocialista, l'anunci d'aquest dimarts és simple "propaganda" per a uns pressupostos que encara nohan estat aprovats i més quan aquest passat dilluns el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va explicar que la Generalitat tindrà "greus tensions de tresoreria" fins a finals d'any. "No més promeses electorals ni esquers. Si hi ha el compromís de recuperar la paga doble, que ho facin", ha conclòs.

Respecte de l'anunci del Govern de que es vol retornar la paga doble als treballadors públics, Mejías l'ha qualificat de "bona notícia". Ha afegit que" ja no hi ha més excuses per allargar les retallades de sous" a aquest col·lectiu perquè "Catalunya rebrà 1.700 milions addicionals als Fons de Liquiditat Autonòmica per part del Ministeri d'Hisenda." La portaveu ha dit que "aquesta situació és única en el conjunt de l'Estat generant un greuge i una discriminació injusta".

De la seva banda, ERC celebra la intenció del Govern d'incloure als pressupostos del 2015 la paga doble retallada els tres darrers anys als treballadors públics. El diputat Pere Aragonès, que també ha destacat la restitució del 15% del salari i de la jornada laboral als treballadors interins, ha avançat que en les properes setmanes s'abordaran les negociacions pressupostàries entre CiU i que aquesta serà una de les qüestions clau en els comptes de l'any vinent. "Esperem que el 2015 corregim aquesta anomalia que pateixen els treballadors públics catalans en relació als treballadors de la resta de territoris de l'Estat", ha explicat.

Des de CiU, el president del grup parlamentari, Jordi Turull, ha valorat "molt positivament" la decisió del Govern i s'ha mostrat "sorprès" per la reacció d'alguns grups. Sense esmentar cap partit, Turull ha criticat que l'oposició "es posa en evidència" perquè mantenen una actitud "de criticar per criticar". De la mateixa manera, ha defensat la necessitat d'haver retallat el sou anual a través de les pagues extra dels treballadors públics per evitar "que les finances de la Generalitat embarranquessin".