El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat avui que les pistoles elèctriques que han començat a ser utilitzades pels Mossos d'Esquadra "no són letals" i que el seu ús serà regulat i reglamentat.

Espadaler s'ha referit a l'ús de pistoles elèctriques en resposta a una pregunta de la sessió de control del Parlament a l'executiu català, que li ha plantejat el diputat de la CUP David Fernández.

Segons el conseller d'Interior, incorporar les pistoles elèctriques com a armes dels Mossos d'Esquadra "és una decisió perfectament meditada i reflexionada i no respon a la improvisació", ni a d'altres factors.

Ha recordat, també, que "les policies del nostre entorn, en l'àmbit europeu, ja tenen" aquest tipus d'armament, "incloses moltes policies locals de Catalunya".

"No és un instrument letal -ha subratllat- i ocupa un espai que va entre l'ús de l'arma de foc reglamentària i les que només s'utilitzen com a instruments dissuasoris", i ha assegurat que l'ús de les pistoles elèctriques "estarà perfectament regulat i reglamentat".

En la seva pregunta de la sessió de control, el diputat de la CUP David Fernández ha advertit que l'ús de pistoles elèctriques podria contravenir els convenis internacionals contra la tortura, i que hi ha informes forenses que desaconsellen la seva utilització, i ha demanat respondre amb claredat a la pregunta clau de si "poden ser letals?".

A la segona part de la pregunta, David Fernández ha volgut saber si agents de la divisió d'informació dels Mossos han indagat sobre els treballadors del Congrés Mundial de Mòbils que se celebra a Barcelona per aconsellar les empreses organitzadores sobre quins treballadors poden ser aptes i quins no en funció de la seva ideologia.

El conseller d'Interior ha negat aquesta possibilitat i ha apuntat que la premissa sobre la qual es basa la pregunta "no té res a veure amb la realitat".