El president del Govern, Mariano Rajoy, ha lamentat el "tristíssim i dramàtic" accident d'avió ocorregut avui als Alps francesos i ha garantit que l'Executiu farà tot el que estigui a la seva mà per ajudar a les famílies de les víctimes, entre les quals hi ha espanyols.

Rajoy ha avançat aquest suport en una compareixença davant els periodistes a Vitòria, on ha suspès part de l'agenda que tenia prevista després de conèixer l'accident d'un avió de la companyia Germanwings.

El cap de l'Executiu ha recordat que es tracta d'un avió d'una companyia filial de Lufthansa que volava de Barcelona a Düsseldorf i no ha ofert detalls del que ha passat perquè ha subratllat que encara té informacions molt preliminars i no desitja dir coses que després no puguin ser certes.

"Però sí que he de dir que estem davant una notícia dramàtica i trist i amb moltes pèrdues de vides humanes", ha assenyalat abans d'informar que suspenia la seva agenda a Vitòria per tornar a Madrid, on s'establirà el gabinet de crisi que ha ordenat organitzar a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Ha informat també que la ministra de Foment, Ana Pastor, viatja a Marsella per desplaçar-se després al lloc de l'accident i que ell ha parlat amb el rei (que està de viatge d'Estat a França), amb la cancellera alemanya, Angela Merkel; el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

"Lamento com tots aquest tristíssim i dramàtic accident i farem tot el que estigui a les nostres mans per ajudar en la mesura que sigui possible les famílies i donar-los tot el nostre suport i la nostra atenció", ha insistit.