Un testimoni que ha vist l'avió de la companyia Germanwings poc abans que aquest s'estavellés ha afirmat avui a Efe que li ha sorprès la poca altitud a la qual volava l'aparell en una zona tan muntanyosa, encara que no ha percebut cap altre element que delatés que l'aparell es trobava en problemes.

"L'únic que m'ha estranyat és que a aquesta altura no podria creuar la muntanya", ha indicat per telèfon Sébastien Giroux, que regenta una serradora al municipi de Prads-Haute-Bléone.

Giroux ha apuntat que no ha vist fum ni ha escoltat sorolls estranys poc abans del xoc de l'avió, que anava amb 150 persones a bord i cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf (Alemanya).

El testimoni ha dit que no ha presenciat el moment exacte de l'accident, que ha tingut lloc poc després de les 10.47 hora local (09.47 GMT), i ha precisat que tampoc no ha escoltat l'impacte, perquè aquest ha tingut lloc a una desena de quilòmetres d'on ell era.

La Gendarmeria francesa ha demanat avui als veïns de la zona a través del seu compte oficial a la xarxa social Twitter que no s'acostin al lloc, en un intent que no es bloquegin les carreteres i es pugui facilitar el trasllat dels equips de rescat.

L'Executiu ha activat el pla SATER, un dispositiu específic en cas d'accident d'aeronau, que segons un comunicat de la prefectura local busca poder localitzar com més aviat millor a través de mitjans aeris, terrestres o radioelèctrics aparells en dificultat, desapareguts o accidentats.

El Govern ha posat en marxa a més una cèl·lula interministerial de crisi, integrada entre d'altres pels ministres d'Interior, Bernard Cazeneuve, i Ecologia, Ségolène Royal, així com el secretari d'Estat de Transport, Alain Vidalies, que està previst que avui es desplacin fins a la zona.