Segueix-nos a les xarxes socials:

Espadaler defensa la presència internacional dels Mossos perquè no són un cos "auxiliar"

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha justificat aquest dimecres la necessitat que els Mossos d'Esquadra s'integrin en organismes internacionals, com la Interpol o Europol, en nom de l'"eficiència" i la "lleialtat", i perquè la policia catalana "no és, ni vol ser", un cos "auxiliar". En la seva intervenció a l'acte del Dia dels Esquadres, Espadaler ha insistit que els Mossos estan reconeguts com a "policia integral", i que si demanen poder tenir una interlocució directa amb les altres forces de l'Estat i de l'entorn europeu és "en nom de l'eficàcia, de la lleialtat recíproca, d'una millor coordinació i un millor servei als ciutadans".

"Com a Mossos, ni som, ni volem ser, ni podem ser un cos policial auxiliar. Som, volem ser i hem de ser el que diu l'ordenament jurídic: una policia integral, que té la competència i que és competent. I ho hem demostrat", ha exclamat.

Ha advertit que no existeix contradicció entre els "límits geogràfics territorials" de l'àmbit competencial dels Mossos d'Esquadra i la necessitat que la policia catalana es coordini amb d'altres cossos de l'Estat i de l'entorn europeu. "L'única frontera que volem conèixer és la de la responsabilitat i la lleialtat, perquè el benefici és magne: la seguretat i la qualitat de vida", ha sostingut Espadaler.

Prem per veure més contingut per a tu