Segueix-nos a les xarxes socials:

La Catalunya Central tindrà 6 candidats en llocs de sortida a la llista de Junts pel Sí

En total, a la candidatura hi apareixeran dotze noms de les comarques centrals, 10 es presentaran a la demarcació de Barcelona i dos a la de Lleida

La Catalunya Central tindrà 6 candidats en llocs de sortida a la llista de Junts pel SíArxiu

La Catalunya Central tindrà 12 candidats a les llistes de Junts pel Sí als comicis del 27 de setembre. Seran 10 a la demarcació de Barcelona i dos a la de Lleida. D'aquests, sis estan en posició de sortida si es tenen en compte el resultats de CiU i ERC de les passades eleccions.

A la llista per Barcelona, la més ben situada és la republicana anoienca Alba Vergés, al lloc 23. Dues posicions més avall hi ha el convergent bagenc David Bonvehí. La igualadina Maria Senserrich, també de Convergència ocuparà el lloc 29 mentre que la santvicentina Adriana Delgado, d'ERC, estaria al límit per entrar al Parlament ja que ocupa el lloc 36 de la llista. CiU i ERC tenen ara 38 diputats per Barcelona. Els llocs 43 i 44 són per la berguedana Montserrat Ribera i l'olesana Mercè Jou, respectivament, que quedarien fora de la Cambra, tot i que ara són diputades per CDC. A la mateix llista i amb molt poques possibilitats hi ha Salvador Tressera, alcalde republicà de l'Estany i com a representants de la societat civil hi ha tres bagencs. Són l'atleta de muntanya Núria Picas, manresana resident a Berga; el científic manresà Pere Joan Cardona i el santpedorenc Josep Guardiola.

De la llista per Lleida, l'alcalde de la Seu d'Urgell Albert Batalla serà el número 3 mentre que l'alcalde Solsona David Rodríguez ocupa el lloc 9. A Lleida, CiU i ERC van obtenir 11 diputats de forma que tots dos serien al nou Parlament si es repeteixen o milloren els resultats.

Altres candidatures

L'alcalde de Castellgalí Cristòfol Gimeno ocupa el lloc 15 de la llista del PSC, mentre que en les passades eleccions els socialistes van obtenir 14 diputats a Barcelona. Actualment, Gimeno és al Parlament després de la renúncia de diferents parlamentaris socialistes.

La sallentina Anna Gabriel serà la número 2 de la CUP per Barcelona. Actualment, la formació té tres diputats, tots de la llista per Barcelona.

Unió Democràtica de Catalunya, per la seva banda, tindrà quatre candidats de les comarques centrals: Martín Rodríguez Sol, resident a Igualada i serà el número 2, les bagenques Isabel Molins (24) i Rosa Urraca (73) i el berguedà Xavier Güell (25).

El president del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa i dirigent del partit a la ciutat, Antonio Espinosa, serà candidat per aquesta formació a les eleccions. Anirà al número 6 de la llista, amb la qual cosa té garantit sortir escollit. A l'última legislatura, Ciutadans tenia 9 diputats al Parlament de Catalunya, i la previsió és que augmenti la seva representació a l'hemicicle.

Prem per veure més contingut per a tu