Segueix-nos a les xarxes socials:

Turquia busca indicis sobre l'autoria del brutal atemptat d'Ankara

La policia va carregar ahir contra partits i entitats que volien honrar les víctimes

Turquia busca indicis sobre l'autoria del brutal atemptat d'AnkaraSEDAT SUNA/efe

Totes les pistes de l'atemptat d'Ankara assenyalen a les xarxes gihadistes a Turquia, però el Govern islamista encara no ha indicat oficialment una sospita d'autoria concreta, a part de prometre lluitar contra tot tipus de terrorisme, incloent el kurd i de l'extrema esquerra.

El que sí que sembla ja oficial és que l'atemptat va ser perpetrat per dos homes que es van immolar dissabte entre la multitud congregada per iniciar una marxa per la pau al país eurasiàtic.

Així ho va confirmar ahir el primer ministre, Ahmet Davutoglu, en una entrevista amb el cap de l'oposició, el socialdemòcrata Kemal Kiliçdaroglu, segons va relatar aquest últim a la premsa.

"M'han donat informació sobre l'atemptat; entendran vostès que no puc donar detalls. Em van dir que hi havia dos atacants suïcides, tots dos homes. No obstant això, no han nomenat cap organització", va declarar Kiliçdaroglu.

Nombrosos analistes han subratllat l'enorme similitud d'aquest atemptat amb l'ocorregut a Suruc, el 20 de juliol passat, en què van morir 33 activistes de l'esquerra prokurda.

En aquella ocasió, un jove ciutadà turc, que havia passat pels camps d'entrenament de l'Estat Islàmic (EI) a Síria, es va immolar amb una càrrega de TNT reforçada amb boles d'acer per augmentar l'efecte mortífer, exactament igual que a Ankara.

Tensió a la zona

D'altra banda, la policia turca va carregar ahir amb gasos lacrimògens i cops de porra contra una multitud que afluïa a la plaça d'Ankara on dissabte es va produir el doble atemptat suïcida, per honrar els 95 morts i deixar flors.

Les forces de seguretat turques van erigir barricades en tots els carrers que porten a l'esplanada de l'atemptat, i no van permetre el pas a les delegacions de diversos partits polítics i organitzacions cíviques que ahir pretenien celebrar un acte commemoratiu al lloc.

Segons un comunicat del partit de l'esquerra pro-kurda HDP, quart al Parlament, la càrrega policial va causar alguns ferits a la delegació política, en la qual es trobaven també alts càrrecs del socialdemòcrata CHP, el més gran de l'oposició.

Després d'unes negociacions amb altres membres de la delegació, la policia finalment va obrir les barricades i va permetre el pas per posar les flors.

Les xifres de les víctimes de l'atemptat encara no estan clares. Mentre que les oficial parlen de 95 morts, el el copresident del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Selahattin Demirtas, va elevar aquesta xifra a 128: 120 estarien identificats, i els 8 restants encara no s'haurien pogut identificar.

Prem per veure més contingut per a tu