Segueix-nos a les xarxes socials:

Coscubiela avisa JxS i la CUP que no "violin" el reglament del Parlament

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat que "no hi ha manera" d'aprovar la resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP en un ple previ al debat d'investidura del 9 de novembre, llevat que es "violi de manera brutal" el reglament del Parlament.

En declaracions a TV3, Coscubiela va assenyalar que el PP té temps per constituir-se formalment com a grup parlamentari fins a les 9.30 hores del 6 de novembre, de manera que la junta de portaveus del Parlament fins aleshores no podrà reunir-se per tramitar la proposta de resolució de JxS i la CUP, moment en què s'obrirà un termini de dos dies hàbils per presentar esmenes.

"Espero que ningú vulgui començar la legislatura amb un acte tan poc democràtic com és carregar-se la norma bàsica del funcionament del Parlament, no hi ha res que ho justifiqui", va afirmar Coscubiela, que va defensar el dret "legítim" del PP a endarrerir la seva constitució formal com a grup parlamentari.

Coscubiela es va mostrar "avergonyit de formar part d'un Parlament que, amb la situació d'emergència social i de pobresa que hi ha a Catalunya", decideix començar la legislatura amb un ple per discutir una resolució sobre l'inici del procés cap a la independència. Segons Coscubiela, la maniobra de JxS i la CUP amb aquesta resolució és pròpia de jocs de taula "com el Risk o l'Stratego".

Prem per veure més contingut per a tu