Segueix-nos a les xarxes socials:

Desenes de milers de manifestants marxen contra la violència masclista

Es van recordar les 1.378 víctimes dels últims 20 anys i es van demanar canvis legislatius

Desenes de milers de manifestants marxen contra la violència masclistaefe/j.j. guillén

Desenes de milers de persones, majoritàriament dones, van inundar ahir els carrers de Madrid contra les "violències masclistes" i per recordar les que "ja no hi són i no poden parlar", víctimes d'aquesta xacra social. Els organitzadors van demanar canvis legislatius per evitar qualsevol mena de violència contra les dones. Aquestes són algunes de les consignes que es van cridar durant la marxa sense precedents convocada pel moviment feminista i a la qual es van sumar tots els grans partits, sindicats i una pila d'organitzacions i col·lectius socials, a banda d'associacions de dones.

La mobilització es va iniciar al Passeig del Prado, davant del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i i Igualtat, on des de primera hora es van aplegar milers de persones amb samarretes de color morat en solidaritat amb les dones assassinades, el dolor de les quals es va escenificar amb una performance (Women in Black) en què van participar unes 300 dones. Amb siluetes de rigorós dol, tombades al terra i el contorn de tots els "cadàvers" pintat amb guix, es va voler retre homenatge i recordar les 1.378 dones assassinades pel "terrorisme masclista" des del 1995.

Malgrat el seu suport, ahir els polítics no van voler ser a primera línia. Hi van assistir, entre altres, Pedro Sánchez, pel PSOE, i Pablo Iglesias, de Podemos.

Prem per veure més contingut per a tu