Ahir va fer la seva primera visita a la Catalunya Central com a cap de l´Executiu català. En la seva segona entrevista a la premsa escrita, el flamant President va desmentir cap discrepància a la coalició de Govern i assegura que no hi haurà una segona legislatura Puigdemont.

A continuació, les deu frases més destacades de l'entrevista:

1.«Tots diem el mateix: que no portem al programa la DUI. Tots diem que hi ha d'haver una pantalla democràtica abans de fer el pas cap a un estat independent.»

2. «Nosaltres no som els responsables de treure l'estat espanyol de l'atzucac de la ingovernabilitat. Una part del catalanisme polític ho ha fet durant molts anys i n´ha pagat un preu molt alt. I aquest error no el tornarem a cometre.»

3. «Estem disposats a estudiar-ho tot, ni que només sigui per aixecar acta de la discrepància. Però damunt la taula hi ha una opció molt solvent, que és la independència de Catalunya.»

4. (Sobre una possible segona legislatura de Puigdemont) «No. I vull ser clar, perquè vaig deixar alcaldia de Girona i acceptar aquest repte per una situació que espero que no es repeteixi: aquest lapse de temps de la postautonomia a la preindependència.»

5. «Jo no tinc cap càrrec al partit i el debat del partit, que me'l miro amb interès no és el debat que s'ha de mirar el president de la Generalitat. He acceptat aquest desafiament només en aquestes condicions. Jo no vull ser candidat a la presidència de la Generalitat.»

6. «Cada conseller tindrà dues carpetes: la de la gestió de les competències autonòmiques constitucionals, que vetllarem fins al final, i la del disseny de les estructures perquè aquest pais sigui independent.»

7. «Hem de parlar de què li volem demanar al món local en una republica independent, perquè ara estem insatisfets. Els ajuntaments estem maltractats, malfinançants, mal considerats, amb poc rol polític, amb poca capacitat de decisió en qüestions estratègiques, com són la FP dual, el sistema universitari o la gestió de les rodalies.»

8. «Si volem que vinguin projectes empresarials que substiueixin els que han fracassat els hem d'anar a buscar. Això no ho farà un altre per nosaltres. Qui pensi que aquesta feina la farà l'estat espanyol s'equivoca. S'ha de ser molt ingenu per pensar-ho.»

9. (Sobre la C-55) «Hi ha peticions que el Govern no pot atendre per les dificultats pressupostàries, però combinant les millores que s'hagin de fer, amb els efectes que hagi de tenir la bonificació del peatge, i amb una millora del moviment de rodalies hem d'estar en condicions de garantir que el dret a la mobilitat sostenible sigui equitatiu.»

10. (Sobre Iberpotash) «Som aliats de l'economia productiva, de l'economia industrial, la que general llocs de treball. Iberpotash ha demostrat que ha fet uns deures que han beneficiat al territori i que algunes preocupacions mediambientals que teníem en el passat s'han anat conjurant. (...)Sabem que hi ha algun tipus d'activitat industrial, o turística, que no genera consensons. No aspirem a la unanimitat. Però les bondats d'equipaments com Iberpotash són molt superiors als perjudicis que puguin causar.»