Segueix-nos a les xarxes socials:

Detenen un home a França amb explosius fitxat per radical

El refugiat que va atacar un tren a Alemanya havia anunciat la seva intenció de "venjar-se dels infidels"

Detenen un home a França amb explosius fitxat per radicalREGIO7

La policia francesa va detenir durant la nit de diumenge un home que està fitxat pels serveis secrets per radicalització islàmica i al qual se li van trobar explosius al seu domicili i la imatge al seu telèfon d'una bandera de l'Estat Islàmic (EI). El ministre de Justícia, Jean-Jacques Urvoas, interrogat per l'arrest de l'home de 23 anys, que treballava amb un vehicle de lloguer amb conductor (VTC), es va negar a donar detalls per considerar que no li correspon interferir en la investigació. En qualsevol cas, Urvoas va voler assenyalar que aquesta operació demostra que la policia i la justícia "treballen" i que no és veritat que "entre dos atemptats no passa res".

Al domicili del sospitós, a la localitat de Boissy Saint Léger, a l'est de la regió de París, es van requisar dos bastons de dinamita, cables i detonadors, elements que romanien operatius i que estaven emmagatzemats en condicions perilloses, en particular amb la calor d'aquests últims dies.

En un altre ordre de coses, el refugiat afganès de 17 anys que va atacar dilluns a la nit els viatgers d'un tren regional alemany i va ferir amb una destral i un ganivet cinc persones va actuar amb una motivació "política", segons la fiscalia, i va deixar testimoni escrit de la seva intenció de "venjar-se dels infidels".

"I ara prega per mi, perquè pugui venjar-me d'aquests infidels i vagi al cel", va escriure en una presumpta carta de comiat al seu pare trobada a l'habitació de la casa on vivia, amb una família d'acollida, a la petita localitat de Ochsenfurt. El fiscal de Bamberg, Erik Ohlenschläger, que ha assumit la investigació dels fets, va relacionar l'atac amb la mort d'un amic del menor a l'Afganistan dissabte passat. El jove, que va ser abatut per la policia en la seva fugida, va pujar al tren "amb la decisió de matar passatgers totalment desconeguts" per venjar-se del que els infidels van fer als seus "germans musulmans", va resumir Ohlenschläger, que va destacar que l'atac va ser dirigit amb "clara intencionalitat de matar".

Prem per veure més contingut per a tu