Segueix-nos a les xarxes socials:

Correa admet pagaments a polítics del PP i del 3% a Bárcenas a canvi d'adjudicacions

El cap de la trama Gürtel reconeix que s'encarregava personalment d'entregar els diners i desvincula Rajoy de la xarxa

Correa admet pagaments a polítics del PP i del 3% a Bárcenas a canvi d'adjudicacionsfernando villar/efe

El capitost de Gürtel, Francisco Correa, va confessar ahir davant del jutge que va donar diners i regals a canvi d'adjudicacions als exmembres del PP que s'asseuen al banc dels acusats, i que lliurava entre el 2 i el 3% a l'extresorer Luis Bárcenas per aconseguir obres en ministeris.

A l'inici de la jornada més esperada del judici, Correa va començar apuntant a tots els que va beneficiar amb dons, "com es diu en el llenguatge jurídic", i finalment va centrar-se en Bárcenas, que, segons va explicar, s'encarregava d'aconseguir adjudicacions per carreteres, autopistes, obres de l'AVE, o de medi ambient.

Després, Correa li portava a la seu del PP al carrer de Gènova o a casa seva una part dels diners que aconseguia dels empresaris beneficiats amb aquestes obres i Bárcenas s'encarregava de repartir-los entre aquells que havien col·laborat en aquesta adjudicació irregular, sense concretar noms.

Al respecte es va escoltar una conversa, que li va ser interceptada parlant amb l'extresorer, en què es vantava d'haver estalviat mil milions al PP. "Jo no sé la quantitat de diners exacta que jo he portat al Partit Popular, corresponent a haver gestionat obres; pot ser que hagin estat mil, més o menys". Abans d'aquestes revelacions, el capitost de Gürtel va assegurar que ell s'encarregava personalment de pagar les comissions als polítics: "quedava amb ells i els donava el sobre".

A més de Bárcenas va assenyalar l'exdiputat Jesús Merino, l'exconseller madrileny Alberto López Viejo, els exalcaldes de Pozuelo i Majadahonda, Jesús Sepúlveda i Guillermo Ortega, els exregidors d'aquest municipi José Luis Peñas i Juan José Moreno, i el exviceconseller madrileny Clemente Aguado. Només va exculpar un dels polítics acusats, l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote.

De Sepúlveda, exmarit d'Ana Mato, va concretar que les "atencions" cap a ell van ser la compra d'un cotxe o el pagament de viatges i festes d'aniversari per a la seva família, mentre que de López Viejo ha reconegut que es va repartir amb ell un milió d'euros d'un contracte per al servei de neteja de l'Ajuntament de Madrid.

Correa va remarcar que ell no va crear el seu entramat empresarial "per delinquir amb el PP", partit amb el qual va dir no tenir afinitat perquè ell la tenia "amb els de l'altre bàndol", referint-se al PSOE, amb el qual va dir que va fer els seus primers treballs.

Durant les set hores en què va estar responent a la fiscal, va tractar d'eximir de qualsevol irregularitat els acusats que formaven part del seu grup, com el seu número dos, Pablo Crespo; el comptable de la trama, José Luis Izquierdo, i Álvaro Pérez Alonso, el Bigotes, i va afirmar que cap d'ells no va pagar comissions: "la relació directa amb tots els polítics la tenia només jo, ningú més". "Jo passava més temps a Gènova que al meu propi despatx. Era casa meva", va afirmar Correa, que va explicar que amb l'arribada de l'equip de Rajoy va traslladar la seva activitat a València quan era al govern Francisco Camps.

Va relatar que Bárcenas, que en un recés va negar "rotundament" haver rebut diners de Correa, va ser qui el va introduir al PP després d'aconseguir que li presentés un amic, i va detallar altres vincles amb gent propera al partit, com el seu "íntim amic" el gendre d'Aznar, Alejandro Agag, amb qui va dir que tenia "una molt bona relació", com es va poder veure en el seu "famós casament".

Prem per veure més contingut per a tu