Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat rellevarà Federico Trillo, però ho desvincula de l'accident del Yak 42

Exteriors preveu canviar un total de 72 ambaixadors durant aquest 2017

L'Estat rellevarà Federico Trillo, però ho desvincula de l'accident del Yak 42ARXIU/acn

El govern espanyol prepara el relleu de 72 ambaixadors de cara a aquest 2017, entre els quals hi ha el del Regne Unit, Federico Trillo, molt qüestionat després que el Consell d'Estat hagi responsabilitzat el ministeri de Defensa de l´accident de l'avió Yak 42 que va deixar 62 militars espanyols morts a Turquia l'any 2003. Trillo era el màxim responsable del Ministeri de Defensa quan va succeir el sinistre i des del març del 2012 exerceix com a ambaixador espanyol a Londres. Després que el Consell d´Estat donés a conèixer aquest dimarts el seu dictamen sobre la catàstrofe aèria, l'oposició ha demanat en bloc la destitució de Trillo com a màxim responsable. Malgrat tot, el ministeri d´Exteriors desvincula el relleu de Trillo d'aquest dictamen.

El Ministeri de Defensa ha informat que la renovació de les més de 70 ambaixades arreu del món es produirà d´acord al calendari previst pel departament, uns terminis que també s´aplicaran a l´ambaixada del Regne Unit. És per això que fonts diplomàtiques han desvinculat el relleu de l'exministre de Defensa i màxim representant de la diplomàcia espanyola a Londres, Federico Trillo, del recent informe del Consell d´Estat responsabilitzant el govern espanyol de l'accident del Yak 42.

Trillo va ser anomenat ambaixador del Regne Unit el mes de març del 2012 per un període de 4 anys, però el govern espanyol no l´ha substituït encara perquè ha estat 10 mesos en funcions. Per aquest motiu, hi ha encara una setantena d´ambaixades pendents de renovació.

Cospedal compareixerà a petició pròpia per donar explicacions sobre l'accident del Yak 42

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha reaccionat a l´informe del Consell d´Estat que determina la responsabilitat del ministeri de Defensa en l´accident a Turquia del 2003 demanant la compareixença al Congrés dels Diputats i proposant una reunió als familiars dels militars que van perdre la vida. La resposta de la ministra es produeix un dia després que s´hagi donat a conèixer el dictamen ique l´oposició li hagi demanat en bloc que doni explicacions sobre el sinistre.

Prem per veure més contingut per a tu