Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Agència Tributària de Catalunya es comença a desplegar per Barcelona

El barri de Poblenou acull la primera de les noves oficines. La resta es posarà en marxa al setembre

El desenvolupament territorial de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) es va iniciar divendres amb la inauguració de la primera de les 15 noves oficines que el Govern posarà en marxa, a la qual va assistir el vicepresident Oriol Junqueras, que ha augurat un desplegament «a tota màquina i amb màxima eficàcia».

El desplegament de l'ATC al conjunt de Catalunya és un pas més cap a la hisenda pròpia, ja que permetrà a la Generalitat exercir plenament les competències tributàries en matèria de recaptació executiva i de gestió dels impostos cedits.

La resta de noves oficines aniran a Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Reus, Tortosa i la Seu d'Urgell, i se sumaran a les existents a les quatre capitals de província.

Després d'inaugurar la primera oficina, ubicada al barri del Poblenou de Barcelona, Junqueras va assegurar que «el desplegament serà a tota màquina i de màxima eficàcia».

La primera oficina, que s'obrirà al públic dilluns que ve dia 6, donarà servei al nord de la ciutat de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Juntament amb les altres 14 oficines que s'obriran a partir del pròxim 1 de setembre, aquest espai funcionarà com a punt d'atenció i prestació de serveis al contribuent.

La funcions que assumiran aquestes oficines són les de recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l'administració (com poden ser sancions de trànsit) i la gestió directa dels impostos cedits (transmissions patrimonials, actes jurídics documentats i successions i donacions), que ara liquiden, a més de l'ATC, els registradors de la propietat.

A més d'aquesta xarxa, l'ATC també reforçarà la seva presència per Catalunya amb dotze punts d'atenció i serveis tributaris, que s'ubicaran en oficines compartides amb les administracions locals.

Prem per veure més contingut per a tu