Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont agraeix a Pablo Iglesias la signatura del manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

El president coincideix amb el líder de Podem que la qüestió s'ha de resoldre amb "democràcia"

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha agraït a la màxima figura de Podem, Pablo Iglesias, que hagi signat el manifest fundacional del Pacte Nacional pel Referèndum. Iglesias ho ha anunciat aquest dimecres a través de la xarxa social Twitter amb un missatge que deia: "Per a un referèndum amb garanties he signat el manifest". I afegia: "No volem que Catalunya marxi però som demòcrates". Puigdemont ha repiulat el missatge d´Iglesias i li ha contestat: "Gràcies Pablo pel teu compromís. Es tracta de democràcia, en efecte. Jo també he signat el manifest".

Iglesias havia anunciat unes hores abans la signatura del manifest, que fixa com a objectiu celebrar un referèndum efectiu i vinculant pactat amb l´Estat espanyol sobre la independència de Catalunya. La seva signatura coincideix amb l´inici d´una campanya de la plataforma que l´impulsa per sumar adhesions socials i polítiques al manifest fundacional.

El manifest fundacional del Pacte insta els governs de Catalunya i de l´Estat a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes" i a assolir un acord que "estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per celebrar un referèndum reconegut per la comunitat internacional", el resultat del qual "haurà de ser políticament vinculant i efectiu".

Prem per veure més contingut per a tu