Segueix-nos a les xarxes socials:

Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat volen evitar que el bus transfòbic circuli per Catalunya

Colau ha dit que l'Ajuntament està en coordinació amb la Generalitat per "utilitzar les eines legals més útils" per impedir aquesta campanya

Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat volen evitar que el bus transfòbic circuli per CatalunyaEFE

L´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la de l´Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, han assegurat aquest dimecres que faran "tot el possible" per evitar que el bus transfòbic d´Hazte Oír circuli per Catalunya. En declaracions a Rac1, Colau ha assenyalat que l´Ajuntament de la capital catalana està en coordinació amb la Generalitat, Fiscalia i altres municipis per "utilitzar les eines legals més útils", des d'ordenances municipals en matèria de convivència i publicitat fins a la llei catalana, per impedir aquesta campanya.

L´alcaldessa de Barcelona ha reiterat que la llibertat d´expressió té límits. "Quan s'utilitza per qüestionar la democràcia, els drets fonamentals i la llibertat i dignitat humana, la llibertat d'expressió té uns límits", ha dit Colau, que ha afegit que aquest cas és "especialment greu" perquè es tracta d´infants.

Així mateix, l´alcaldessa de la capital catalana ha destacat que "el més important no és la quantia de la sanció que es pot imposar al bus sinó el debat que s´està generant". En aquest sentit, l´alcaldessa ha assenyalat que es pots aprofitar la polèmica per fer aquest debat ja que "segons la llei, està prohibit discriminar per qüestions de gènere però a la pràctica, a la nostra societat, encara ho veiem".

Per la seva banda, Marín ha assenyalat que espera que es pugui aturar aquesta campanya perquè "no té cap sentit" i "només està generat conflicte". L´alcaldessa de l´Hospitalet de Llobregat ha avisat que si arriba l´autobús aplicaran la llei "en la seva màxima expressió". "Totes les institucions hem de dir clarament que estem en contra d'aquestes pràctiques i confio que el sentit comú s'imposi i que aquesta gent no pugui fer aquesta activitat". "No els hi posarem fàcil", ha afegit.

Marín ha insistit que s´està parlant de drets d´infants que s´han aconseguit "amb molt d´esforç" i avui, ha dit, "no és un tema que està en debat a la societat". "Crec que hi ha una posició pràcticament unànime i només un grup molt minoritari que pensa així", ha afirmat.

Conesa ha explicat que aquesta campanya d´Hazte Oír contravé l'ordenança del municipi que prohibeix la publicitat discriminatòria per motius religiosos o sexuals i no acceptaran "missatges que discriminin col·lectius". L´alcaldessa de Sant Cugat del Vallès també ha defensat que la llibertat d´expressió "té el límit dels drets fonamentals" i ha destacat que Sant Cugat "està fent una aposta molt gran per fer educació a l'escola i prevenir el bullying per causes com la transfòbia".

Prem per veure més contingut per a tu