Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Països Baixos al·leguen que va ser impossible trobar una solució raonable

El govern holandès va al·legar ahir que va ser impossible una solució raonable amb Turquia sobre el conflicte bilateral suscitat dissabte després de rebutjar l'entrada de dos ministres turcs que anaven a fer un míting polític a Rotterdam perfer costat al referèndum constitucional convocat per Ankara. Les autoritats holandeses van impedir l'aterratge de l'avió del ministre d'Exteriors turc, Mevlüt Çavusoglu, a Rotterdam, on volia participar en un míting, igual que a la ministra d'Assumptes Familiars, Fatma Betül Sayan.

El govern holandès va divulgar la matinada de dissabte a diumenge una declaració oficial per assenyalar que «en el contacte mutu amb Turquia, els Països Baixos van deixar clar diverses vegades que no s'havia de comprometre l'ordre públic i la seguretat al nostre país», segons mitjans locals. Va afegir que «la recerca d'una solució raonable va resultar impossible», i va afirmar que «els atacs verbals de les autoritats turques amb què van respondre avui [per dissabte]són inacceptables».

Per a les autoritats neerlandeses, que la ministra turca es desplacés finalment per carretera a Rotterdam «va ser irresponsable en aquest context».

Prem per veure més contingut per a tu