Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont inicia la seva gira als EUA per «resoldre dubtes» del procés

El President de la Generalitat enceta un viatge oficial per diverses institucions americanes

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va començar el seu primer viatge oficial als EUA des que està al càrrec a Cambridge i Boston. Després de visitar el Cambridge Innovation Center, va explicar a la premsa que té la intenció d'aprofitar l'estada per «explicar» el procés que viu Catalunya i resoldre «dubtes i preguntes» que tinguin tots aquells que hi «mostrin interès».

En aquest context s'emmarca la conferència que ahir a la nit va oferir a Harvard. «Venim amb el mateix ànim que en altres països, a explicar-nos», va dir, i va afegir que Catalunya està «a la fase del coneixement, més que del reconeixement». És per això que va descartar reclamar cap tipus de suport al procés a les institucions dels EUA i a l'administració nord-americana. «No demanarem res a ningú, no és el moment ni estem en condicions de demanar reconeixement a ningú, per tant no ho farem», va sentenciar.

El que sí que pretén Puigdemont és «respondre totes les preguntes que hi hagi per interès, curiositat, per dubtes o per falta de comprensió». «Venim a estendre el coneixement i tenir un intercanvi d'opinions sobre Catalunya i el nostre context. Allà on anem constatem que hi ha interès, i això no dóna gens per suposat el seu posicionament a la independència. Ens agradaria que aquest interès fos a tot arreu, començant per l'Estat espanyol.

«Però on hi hagi interès ens anirem a explicar», va afirmar el President. Puigdemont va fer aquestes declaracions després de la seva visita al Cambridge Innovation Center (CIC) del Massachusetts Institute of Technology, on es va reunir amb emprenedors i investigadors catalans que hi desenvolupen els seus projectes, així com els responsables del centre. Així, el President del Govern es va veure amb Tim Rowe, CEO del Cambridge Innovation Center; Eli de los Pinos, CEO d'Aura Biosciences; Bernat Ollé, director d'operacions a Vedanta Biosciences; Ana Maiques, CEO a Neuroelectrics; i Miquel Martí, CEO a Barcelona Tech City.

Prem per veure més contingut per a tu