L'alcalde de Batea, Joaquim Paladella (UPTA-PM), va expressar la seva intenció d'explorar les possibilitats legals que aquesta localitat de 2.000 habitants pròxima al límit amb Terol s'independitzi de Catalunya i s'incorpori a l'Aragó.

Per això, Paladella va fer una petició oficial per reunir-se amb el subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra, i també va sol·licitar entrevistar-se amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Segons avançava ahir El Mundo, les raons que van portar Paladella a prendre aquesta decisió serien «un llarg historial de discriminacions».

L'alcalde recalcava que al municipi se senten «molt catalans», però adverteix que «no es pot continuar discriminant el poble».

Entre els greuges cap al municipi, l'alcalde de Batea en cita dos, un d'ells en relació amb la residència d'avis, perquè segons el seu parer el Govern «no ha complert el compromís» d'oferir 60 places concertades i en l'actualitat només n'hi ha la meitat.

L'altre greuge vindria de «la imposició» de tres nous parcs eòlics al municipi, assumpte que va generar molta polèmica a la comarca de la Terra Alta.

L'alcalde també va avançar que convocarà un «referèndum» al municipi «per escoltar la gent del poble».

«No es pot estar discriminant contínuament el poble. El que és evident és que si uns poden tenir el dret de decidir d'una banda, nosaltres el podem tenir per l'altra», va assegurar.

Això no obstant, abans de celebrar la consulta esperarà a reunir-se amb la subdelegació del govern espanyol i amb la Generalitat per conèixer les possibilitats legals de sortida del municipi del límit administratiu de Catalunya.