Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern recorrerà l'anul·lació del TC de l'impost del sector audiovisual

El conseller de Cultura qualifica l'anul·lació del Tribunal Constitucional d'«atac total»

El Govern recorrerà l'anul·lació del Tribunal Constitucional de l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'Internet al tribunal de justícia de la UE a Luxemburg.

Així ho va anunciar el conseller de Cultura, Lluís Puig, en una entrevista a l'ACN. El titular de Cultura va qualificar l'anul·lació del Constitucional de la taxa que servia per finançar el sector audiovisual català com «un atac total, frontal i sense cap mena de vergonya».

Així mateix, va recalcar que estan pensant en una taxa que també recaurà sobre les operadores d'Internet i «mantindrà l'esperit» de l'anterior impost. Tot i així, va assegurar que se'n modificarà «allò que encara pugui generar algun dubte».

L'anul·lació del TC de l'impost de l'audiovisual va generar un gran rebuig i indignació al sector cultural català i, més en concret, al del cinema.

L'impost s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya, i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d'euros l'any.

El govern espanyol va recórrer la taxa perquè entenia que es trepitjava amb l'IVA i que suposava una doble càrrega impositiva, un argument que va negar de nou el conseller de Cultura: «Una cosa és l'IVA, que no té res a veure amb el gravamen d'aquest impost».

Prem per veure més contingut per a tu