Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP admet que la lluita per la república serà llarga

L'exdiputat David Fernàndez assegura que «la via democràtica» dins Espanya és «impossible»

La CUP admet que la lluita per la república serà llargarobin townsend/efe

L'exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez va assegurar ahir a Girona que «la via democràtica dins l'Estat espanyol és impossible» i va defensar que «la unilateralitat és una imposició i és l'única via que ens deixen per construir república».

En un míting de la CUP celebrat a la Fira de Girona, Fernàndez va criticar la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per demanar el vot per al PPC amb l'argument que ha «escapçat» ERC i Junts per Catalunya, i l'únic que pot «seguir liquidant l'independentisme».

«Aquest llenguatge bèl·lic i quirúrgic recorda l'època més gris i més trista d'Espanya», va dir, abans d'apuntar que Sáenz de Santamaría és «en el túnel del temps fardant d'estar regentant Catalunya a través d'una dictadura». «La lluita per construir república serà llarga i dura, però ara ja hem protagonitzat la més gran lluita democràtica del sud d'Europa», va afirmar. Fernàndez també va advertir el poder judicial: «Se-nyors fiscals i senyors jutges de l'Audiència Nacional, si voler ser lliures és un delicte de rebel·lió, ens declarem absolutament rebels i sediciosos, però dignes».

La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, va reivindicar la construcció d'una «república ecologista» i va criticar els comuns, que «des de l'Ajuntament de Barcelona van prometre el canvi i ara estan en contra de gravar l'activitat econòmica de les empreses que més contaminen».

Prem per veure més contingut per a tu