Segueix-nos a les xarxes socials:

Protecció Civil alerta de pluja intensa i fort vent aquest cap de setmana

Segons va informar l'organisme de la Generalitat, l'episodi s'allargarà fins avui al migdia

Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir la prealerta del pla Inuncat per la pluja intensa i forts vents que s'esperen aquest cap de setmana, especialment en el litoral i Pirineus.

Segons va informar Protecció Civil ahir en el seu compte de Twitter, aquest episodi s'allargarà fins avui al migdia i afectarà més el litoral, el prelitoral sud i central, i els Pirineus i el Prepirineu Occidental.

També va decidir mantenir activa l'alerta Procicat pel fort onatge que s'espera aquest cap de setmana a la costa de Tarragona, Barcelona i Girona.

Temporal de neu

El temporal de neu que afecta la Península ibèrica des d'ahir està complicant la circulació en diversos punts de les carreteres a l'estat. Ahir, per exemple, va obligar a tancar al trànsit diverses vies, algunes d'elles d'àmbit nacional, especialment en zones de munta-nya. També va decretar l'ús obligatori de cadenes en algunes zones, segons va informar la direcció general de Trànsit.

Concretament, passades les vuit del vespre d'ahir, a la Comunitat de Madrid era intransitable per l'A-1 a l'altura d'Horcajo de la Sierra, i eren obligatòries les cadenes en aquesta mateixa carretera a Buitrago de Lozoya, Somosierra i La Rades, a prop de Segòvia. També era obligatori l'ús de cadenes a la M-604 a Lozoya (Madrid).

A més, a Andalusia van tallar-se al trànsit diverses vies: a Granada, l'A-337 era intransitable a Calahorra i va produir-se un tall total a l'A-4030 (Monachil), mentre que a Còrdova va tallar-se la CO-6210 a l'altura de Zuheros i, a Cadis, la CA-9104 a Grazalema.

D'altra banda, a Castella i Lleó, eren intransitables a Segòvia en diversos trams l'AP-6 i l'AP-61 a San Rafael i la CL-601. A Àvila, no es podia circular per alguns trams de l'AV-500 i la CL-505, mentre que a Salamanca la DSA-191 i la DSA-180 també estaven tallades. A Navarra, eren intransitables les NA-2011 i NA-2012 a l'altura d'Ochogavia; a la Rioja, l'A-12 a l'altura de Najera, i, a Cantàbria, la CA-631 a l'altura d'Estacas de Trueba.

La DGT va alertar, a més, de les dificultats per circular i la visibilitat reduïda que va ocasionar el temporal en altres carreteres de províncies on les nevades ahir eren abundants, i va demanar circular amb precaució tant en vies principals com en secundàries.

El ministeri de Foment va activar ahir «els mitjans necessaris» per fer front a les nevades que puguin produir-se al llarg d'aquest cap de setmana a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, la Rioja i Madrid.

Prem per veure més contingut per a tu