Segueix-nos a les xarxes socials:

JxCat descarta que l'assemblea d'electes investeixi Puigdemont

Fonts de la formació insisteixen que volen una investidura "sense adjectius"

JxCat descarta que l'assemblea d'electes investeixi PuigdemontACN

Junts per Catalunya descarta l'opció d'investir president Carles Puigdemont a través de l'assemblea d'electes, una proposta que s'ha filtrat aquest dilluns a la premsa i que havien confirmat fonts coneixedores de la negociació.

Fonts de JxCat han aclarit que no contemplen aquesta possibilitat, que consideren que no té recorregut, i parlen d'una investidura "sense adjectius" de Puigdemont, que és el seu únic candidat. Des del grup parlamentari, que s'ha reunit a Brussel·les, tampoc es parla de dues presidències i es manté que només n'hi ha una sobre la taula: la de Puigdemont.

És un mecanisme que buscava permetre una doble investidura: la de Puigdemont a Bèlgica a través d'aquest òrgan, i la d'un altre candidat al Parlament a través del mecanisme convencional i legal per evitar una confrontació amb l'Estat.

ERC ha assenyalat aquest dilluns, després de reunir-se la seva direcció, que veia amb bons ulls la proposta: "Sona bé", ha resumit el portaveu, Sergi Sabrià; però JxCat l'ha donat per descartada en la reunió que el seu grup parlamentari ha mantingut aquest mateix dilluns a la capital belga.

Abans de descartar-la definitivament ha comparegut davant els mitjans el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, que ja ha avançat que no veien bé la proposta: "Presidència hi ha una i serà la del president Puigdemont. La investidura serà la del president Puigdemont".

ERC va exigir la setmana passada procedir a una investidura que no tingués conseqüències penals, i aquesta fórmula li hagués permès fer un ple al Parlament amb un candidat alternatiu sense problemes legals i en paral·lel una investidura simbòlica a Bèlgica.

Prem per veure més contingut per a tu